Usein kysyttyä

Mikä on eurooppalainen kansalaisaloite?

Eurooppalainen kansalaisaloite on virallinen joukkovetoomus, jonka avulla kansalaiset voivat vaatia Euroopan komissiota esittämään EU-lainsäädäntöä alalla, jolla Euroopan komissiolla on toimivalta tehdä säädösehdotuksia. Jotta aloite voidaan hyväksyä, sen tueksi on oltava kerättynä vähintään miljoona validoitua allekirjoitusta vuoden sisällä aloitteen lanseeraamisesta. Siksi on tärkeää, että täytät huolellisesti kaikki lomakkeessa vaaditut kohdat, sillä muuten allekirjoituksesi saatetaan hylätä. Tämä koskee sekä sähköistä että paperiallekirjoitusta.

Miksi tämä kansalaisaloite on niin tärkeä?

Sadat miljoonat tuotantoeläimet kärsivät häkeissä tälläkin hetkellä. Monet niistä eivät mahdu edes kääntymään paikallaan. Onnistunut kansalaisaloite voi muuttaa eläinten tulevaisuuden näkymät eurooppalaisilla tuotantotiloilla.

Kuka voi allekirjoittaa kansalaisaloitteen?

Kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa EU-kansalainen, joka on

  • EU:n jäsenvaltion (ei Yhdistyneen Kuningaskunnan) kansalainen
  • Ikänsä puolesta oikeutettu äänestämään Euroopan parlamentin vaaleissa – alaikäraja on 18 vuotta kaikissa maissa paitsi Itävallassa, jossa se on 16 vuotta
  • Lisätietoa Euroopan komission verkkosivulta.

Mitä tapahtuu kun saavutamme miljoonan allekirjoittajan tavoitteen?

Euroopan komission täytyy antaa virallinen vastaus vaatimukseemme lopettaa tuotantoeläinten häkkikasvattaminen. Kansalaisaloitteen järjestäjät saavat tilaisuuden esitellä aloitteensa suoraan Euroopan parlamentille. Keräämällä miljoona allekirjoitusta, näytämme päätöksentekijöille, että ihmiset ympäri Euroopan ovat yksimielisiä siitä, että tuotantoeläinten häkkikasvattaminen on lopetettava.

Miksi tarvitsette tietoa minusta?

Jokainen EU-jäsenmaa päättää itse, mitä henkilötietoja se vaatii EU-kansalaisaloitteeseen. Jotkin jäsenmaat vaativat vain nimen ja osoitteen, kun taas toiset vaativat enemmän tietoa esimerkiksi passin numeron. Kaikkea allekirjoituksesi yhteydessä antamaasi tietoa käyttää ainoastaan jäsenvaltio allekirjoituksen vahvistamiseen. Kerätty tieto tuhotaan välittömästi laskennan jälkeen.

Kuinka monta tuotantoeläintä pidetään häkissä Euroopan unionissa?

faq-chart-EN