Întrebări frecvente

Ce este o Inițiativă a Cetățenilor Europeni (ICE)?

O ICE este o petiție în masă recunoscută oficial, cu ajutorul căreia cetățenii europeni pot cere Comisiei Europene să propună legislație în domenii în care aceasta are competența să impună o astfel de legislație. Pentru a fi acceptată, o ICE trebuie să strângă cel puțin un milion de semnături validate în termen de un an de la lansare. Indiferent dacă semnați online sau pe suport de hârtie, este vital să furnizați toate informațiile solicitate în formular și să îl completați în mod corect, altfel s-ar putea ca semnătura dumneavoastră să nu fie numărată.

De ce este această ICE atât de importantă?

În momentul în care citiți aceste informații, sute de milioane de animale de fermă din Uniunea Europeană suferă în cuști. Multe nu au spațiu nici măcar să se întoarcă. Succesul ICE de interzicere a cuștilor va contribui la transformarea perspectivelor de viață ale animalelor din fermele europene.

Cine poate semna petiția ICE?

Toți cetățenii UE care sunt:

  • cetățeni ai unui stat membru al UE (cu excepția Regatului Unit), și care
  • au vârsta necesară pentru a putea vota în alegerile pentru Parlamentul European – respectiv au împlinit 18 ani, cu excepția Austriei unde vârsta de vot este de 16 ani.
  • Pentru informații adiționale, vizitați site-ul Web al Comisiei Europene la http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/how-to-signup

Ce se întâmplă când ne atingem obiectivul?

Comisia Europeană va fi obligată să răspundă în mod oficial solicitării noastre de interzicere a cuștilor în fermele de creștere a animalelor, și organizatorii vor putea să își prezinte inițiativa direct Parlamentului European. Dacă obținem un milion de semnături, vom arăta factorilor de decizie politică că persoanele de pe întreg continentul vorbesc cu o singură voce, cerând interzicerea cuștilor.

De ce aveți nevoie de anumite informații de la mine?

Fiecare stat membru al UE decide de ce fel de informații cu caracter personal are nevoie pe o petiție a unei ICE. Unele state membre cer numai un nume și o adresă, însă altele cer informații cum ar fi numărul dumneavoastră de pașaport. Toate informațiile pe care le introduceți pe pagina cu petiția vor fi folosite numai de fiecare stat membru pentru a vă valida semnătura, urmând să fie distruse în condiții de securitate imediat după numărarea acesteia.

Câte animale de fermă sunt ținute în cuști în Uniunea Europeană?

faq-chart-EN